Cumhuriyet'ten ödün yok…

Cumhuriyet

Sağanak yağmura rağmen, binler Bayrak elinde alana yürüdü.

Bandırma Cumhuriyetin 91. Kuruluş yıldönümünü dolu dolu yaşadı.

Resmi törenlerin dışında oluşturulan etkinlik ve kutlamalara yine binlerce vatandaş katıldı.

Bandırma Cumhuriyetin 91. Yıldönümü kutlamalarının son halkasını akşam Bayrak yürüyüşü ile gerçekleştirdi. Sağanak yağmura rağmen binlerce Bandırmalı Migros önünde toplanarak alana yürüdü.

Bandırmalıların bu coşkulu anında yanlarına yine ve sadece Milletvekili Namık Havutça ve Belediye Başkanı Dursun Mirza vardı.

Bandırmalıların Cumhuriyet coşkusu siyasi parti amblemlerini de aştı.

AKP dışında her görüşün kol kola olduğu Bayrak yürüyüşünde insanlar ıslandı, ama kimse üşümedi.

Yüreklerdeki memleket ateşi ile ısınan Bandırmalıları, Cumhuriyet alanında Bando karşıladı.

Milletvekili Namık Havutça, Belediye Başkanı Dursun Mirza Cumhuriyet alanını dolduran kalabalığa seslenirken, millet olma noktasında, özgürlük ateşinin yakıldığı Çanakkale’de göğsünü düşmana siper eden ecdadın daha güç koşullarda istiklali kazandığı vurgulandı.

 

Cumhuriyet Meydanındaki törenlerde ilk olarak Belediye Başkanı Dursun Mirza, açılış konuşmasını gerçekleştirirken Mirza konuşmasında; Cumhuriyet sevdasını, bu kentin sokaklarında bir sevgi seline dönüştürerek Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen bu güzel topluluğu yürekten selamlıyor ve Cumhuriyet Bayramımızı bir kez daha kutladığını kaydetti.

 

Mirza: “Bugün biz Cumhuriyet sevdalıları için çok anlamlı bir gün. Büyük Kurtarıcımız ATATÜRK’ün kurduğu Cumhuriyetimizin 91. Kuruluş yıldönümü. Aradan değil 91 yıl, bin yıllar geçse bile, bizlere çağdaş ve onurlu bir yaşam sunan Cumhuriyet sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.


 

 



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı